top of page

UPDATES

Pari viikkoa on taas kulunut ihan super nopeasti vaikka paljon ei ole tapahtunutkaan. Kun päästiin kotiin hiihtokisoista aloin heti valmistelemaan mun suomi illallista varten, jonka tarkoituksena oli siis kerätä rahaa rotarin shelter boxiin johon jokainen vaihtari meidän piirissä kerää vähintään 150dollaria ja niiden avulla lähetetään laatikko kaikkia tarpeellisia tavaroita, vaatteita ja ruokaa johonkin kriisi maahan. Illalliselle tuli siis noin 25 henkeä ja ruokana oli vaikka mitä esim. salaattia, lohikeittoa, makaroonilaatikkoa, lihapullia, korvapuusteja, mustikkapiirakkaa jne. Olin myös tehnyt suomi visan ja kaikkea muuta ohjelmaa. Oli tosi hauska ilta ja saatiin kerättyä yli 500 dollaria mikä on ihan mahtavaa!

Seuraavalla viikolla oli March break eli koko viikko oli lomaa. Olin melkein koko loman tyypillisesti kipeä ja sitten vietin vaan aikaa kavereiden kanssa ulkona enkä tehnyt mitään ihmeellistä.

23.3 - 27.3 oli Rotaryn Wintefest The Pas nimisessä paikassa, joka on siis taas kaukana Drydenista. Lähdin bussilla torstai iltapäivällä ensin Winnipegiin neljä tuntia ja sitten siitä yön yli bussilla taas 10h perille. Saavuttiin siis parin vaihtarin kanssa perjantai aamulla paikalle ja mentiin heti ensimmäiseksi kalastamaan. Kukaan meistä 15 vaihtarista ei saanut yhtäkään kalaa, mutta kaikilla oli silti hauskaa. Tämän jälkeen mentiin paikalliseen ala-asteeseen pitämään esitelmiä kotimaistamme ja vaihtari elämästä. Kaikki lapset olivat tosi uteliaita kuulemaan ja kyselivät tosi paljon kysymyksiä! Lounaan jälkeen mentiin käymään museossa ja sitten päästiin kierrokselle poliisilaitokselle. Illalla ei ollut muuta ohjelmaa kun syötiin yhdessä illallista ja sitten vaan hengailtiin hetken aikaa yhdessä ja mentiin kaikki omiin host perheisiin yöksi. Lauantaina sää oli tosi huono ja satoi vettä/lunta ja tuuli tosi kovaa, joten ei voitu ihan tehdö mitä oli ohjelmassa joten mentiin vähän kaupungin ulkopuolelle paikalliselle koira tilalle jotka järjestävät siis koiravaljakko ajeluita. Siellä jokainen pääsi siis nopealle kierrokselle ja ajettiin lumikelkoilla ja oltiin vaan ulkona. Lounaaksi oli tarkoitus paistaa ruokaa nuotiolla mutta sään takia se ei ollut mahdollista joten tilattiin vaan pizzaa niinkuin yleensä. Lounaan jälkeen kaikki menivät kotiin ja valmistautuivat illan "gaalaa" varten. Illallisella jokainen meistä piti pienen esitelmän itsestään, syötiin illallista tietenkin, kuunneltiin rotareiden esitelmiä ja lopuksi oli taikurin esitys joka oli tosi hauska! Sunnuntaina kaikki suuntasivat taas kotia kohti, paitsi minä ja kaksi muuta vaihtaria koska meidän bussi lähti vasta 10 illalla joten meillä oli koko päivä aikaa. Päivän aikana käytiin pelaamassa sulkapalloa, ulkona lounaalla ja lopulta vielä syötiin illallista yhden rotary perheen luona jonka jälkeen aloitettiin taas meidän 10h bussimatka kohti Winnipegiä ja sieltä lopulta kotiin. Oli ihan super kiva viikonloppu ja oli tosi hauska nähdä taas kaikkia vaihtareita ja vaihtaa kuulumisia mitkästä aikaa!

Parin viikon päästä on edessä muutto kolmanteen ja viimeiseen host perheeseen ja aika nykyisessä perheessä on mennyt tosi nopeasti ja olen tullut tosi hyvin toimeen ja kotiutunut tänne hyvin. Seuraavassa perheessä tulee olemaan isoveli ja sitten heidän tytär tulee kotiin Brasiliasta heinäkuussa joten saan häneenkin sitten tutustua. Tietenkin tulee ikävä nykyistä host siskoa jonka kanssa ollaan tultu tosi läheisiksi ja vietetään paljon aikaa yhdessä ja joka on ajanut mua ympäriinsä viimeiset 3kk!

Täällä alkaa olemaan jo tosi keväistä ja lumet sulamaan ja yleisurheilu kausikin alkoi jo, joten enään pari kuukautta jäljellä ja sitten on taas aika palata suomeen ja sanoa heippa kaikkille täällä...


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page