top of page

IT'S NOT TOO BAD

Jouluun on enään 11päivää ja aika Kanadassa on kulunut ihan super nopeasti! Melkein joka viikonloppu on ollut jotain ohjelmaa joten tylsää ei ole tullut. Lauantaina 19.11 oli Festival of trees mihin yksi Rotareista oli mut kutsunut. Meidän pöydässä kaikilla oli mustat mekot ja helmikorut ja pöytä oli koristeltu ihan mahtavasti! Tapahtuma alkoi noin 11 aikoihin ja ennen lounasta oli muotiesitys ja pari lauluesitystä. Lounas oli ihan super hyvä ja "jouluinen" ja tapahtuma oli muutenkin tosi ihana sekä tapasin taas paljon lisää ihmisiä. Sunnuntaina 20.11 menin illalla syömään yhden rotary perheen luokse seuraavan host perheen äidin ja siskon kanssa ja oli tosi kiva vihdoin tavata heidät ja vaikuttivat tosi mukavilta ja ovat suunnitelleet vaikka mitä ohjelmaa mulle jo. Illalisen jälkeen mentin paikalliseen joulukonserttiin, joka oli tosi jouluinen ja hauska.

Torstaina 24.11 lähdettiin host äidin siskojen kanssa Black Friday shopping reissuun Duluth, Minnesotaan. Lähdettiin noin puolilta päivin ja perille tultiin noin 5-6pm. Alettiin heti käymään kauppoja läpi ja käytiin syömässä. Noin 11 aikaan mentiin hotelliin ja jatkettiin vielä shoppailua. Mä väsyin noin 3am ja menin nukkumaaan kun muut jatko vielä. Lauantai aamulla käytiin aamupalalla Wisconsinissa ja vielä parissa kaupassa ja sitten lähdettiin ajamaan takaisin kotiin. Auto oli ihan täynnä ostoksia ja juuri ja juuri mahduttiin istumaan. Tänä vuonna oli kuulemman tosi hiljainen Black Friday, mutta oli tosi hyviä alennuksia eikä mitenkään "hullu" kokemus. Maanantaina oli vielä PD-day joten mulla oli sellanen miniloma.

Seuraavana perjantaina oli Christmas Parade missä oli kaikkien paikallisten yritysten ja koulujen autot/rekat jotka oli kaikki tosi hienosti koristeltu. Paraatin jälkeen metiin host äidin siskon pojan tytön 3v synttäreille syömään kakkua mikä oli tosi mukava ilta. Viikoloppu vietettiin vaan lahjoja paketoiden ja valmistauduttiin torstaina 8.12 oleviin joulujuhliin. Ja keskiviikkona 7.12 oli rotaryn joulujuhlat, mitkä oli tosi hauskat ja sain paljon ihania lahjoja kaikilta!

Viime vklp vietin Rebecan luona Sioux Lookout- kaupungissa. Rebeca on rotary vaihtari Espanjasta ja oli tosi kiva jutella toisen vaihtarin kanssa ja vaihtaa kuulumisia. Käytiin luistelemassa, tutusuin Rebecan kavereihin, kävin hänen kanssa koulussa maanantaina ja muuten vaan katsottiin elokuvia ja juteltiin.

Parin viikon aikana talvi on tullut aika nopeasti ja vklp oli -28astetta mikä on jopa mulle aika kylmä. Luntakin on satanut jo jonkin verran joten meillä on jo ollut kolme päivää milloin bussit on peruttu joten ei ole ollut koulua.

Olen myös nyt liittynyt koulun hiihtojoukkueeseen mikä on yllättävää, koska hiihto ei oo ollut mikään mun lempiurheilu, mutta nyt itseasissa tykkään siitä tosi paljon ja porukkakin on tosi hauska!

Aika on siis mennyt ihan super nopeasti enkä voi uskoa että kohta on jo joulu. Joululoma alkaa 23.12 ja sitten on kaksi viikko lomaa. Loman aikana ainoat suunnitelmat on että tavataan taas Rebecan kanssa ja sitten muutte seuraavaan perheeseen

 

It's only 11 days until christmas and the time has gone so so so fast. I have been busy almost every weekend and seen and done so much. On Saturday 19.11 I was at Festival of trees where one of the rotarians had invited me. Our table were wearing black dresses and pearl necklace and our table was amazing. The event started at 11 and before lunch there was a fashion show and some singing shows. The lunch was really good and "christmasy" and the whole event was amazing and really fun. On Sunday 20.11 I went for a dinner to a rotarians house with my next host mom and sister. It was so nice to finally meet them and they seemed super nice. After dinner we went to a christmas concert which was really good and fun.

On Thursday 24.11 (american thanksgiving) me, my host mom and her two sisters left to Duluth, Minnesota to go Black Friday shopping. We got to Duluth at 6pm and shopped until 3am and then I was too tired so I went to bed, but they kept going the whole night. In the morning we went to Wisconsin for breakfast and went to few stores and then started driving back home. There were some great deals and it wasn't too crazy. On Monday I had a PD-day so I basically had a mini holiday.

Next Friday was the Christmas Parade where all the local businesses and schools had their own float and it was so nice to see all my friends and all the floats were amazing. After that we went to my host moms sisters son daughters 3yearl old birthday party which was really nice and fun. The rest of the weekend we spent wrapping presents and getting ready for the christmas party.

Last weekend I spent in Sioux Lookout with the Spanish exchange student Rebeca and it was so nice to see her and we had so much fun. We went skating, hang out with her friends, watched movies and just talked about everything. I also went with her to school on Monday and it was nice to see a different school and community.

It's been really cold lately, -28 normal for canadians, and it has been snowing a lot so we have had a few snow days when the busses don't run so thats been nice. I also joined our cross country ski team, which has been so much fun and the people are so nice.

The time has gone so fast and I can't believe its already christmas. School ends next week and then we have two weeks of holidays. Im not sure what I'm going to do, but before school starts again Im moving to my second host family, which I'm super excited about but also really sad!

FESTIVAL OF THREES

CROSS COUNTRY 2016

JENI<33

FIRST HOCKEY GAME

SOPHIA 3YEARS

CHRISTMAS PARADE


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page