top of page

LIFE IN CANADA

Noin 3kk on nyt kulunut siitä kun jätin Suomen taakse ja lähdin yksin melkein toiselle puolelle maailmaa. Kaikki menee edelleen hyvin ja olen jo suurimmaksi osaksi tottunut kaikkeen, kouluun, perheeseen ja elämään Drydenissa. Churchill retken jälkeen olen ollut hieman flunssassa joten olen yrittänyt levätä hieman ja tämän takia koti-ikävä on myös ensimmäistä kertaa iskenyt. Ikävöin perhettä hyvin hyvin hyvin paljon sekä kavereita ja melkeinpä kaikkea muuta paitsi säätä tällä hetkellä ( täällä on nyt koko viikon paistanut aurinko ja ollut yli +15 ). Ajattelin nyt kertoa hieman ihan yleisia tunnelmia ja millaista elämä täällä tähän mennessä on ollut.

Koulu sujuu siis edelleen yllättävän hyvin ja ainoa mikä vaatii vähän ennemmän työtä on English11, mutta siinäkin saan extra apua aina kun tarvitsen ja nyt viimeisestä esseestä sain 80%, mistä olen aika tyytyväinen. Kaikki muut aineet (business, biologia ja matikka) menevät aika helposti eivätkä tuota suurimpia vaikeuksia ainakaan vielä. Koulu alkaa täällä siis kaikilla joka päivä 8.50 ja aamulla ensimmäiseksi soitetaan Kanadan kansallislaulu, jonka osaan jo varmaan paremmin kun Maamme laulun. Tunnit kestää 75min ja niitä on päivässä neljä, kaksi aamulla ja kaksi iltapäivällä. Lounas tauko on tunnin, jonka aikana monet menevät joko kotiin syömään, ulos syömään tai tuovat omat eväät. Koulu loppuu kaikilla 15.10, jonka jälkeen monilla on vielä kerhoja tai treenejä. Syksyllä olin cross country juoksujoukkueessa ja tällä hetkellä olen cross country hiihto joukkueessa. Koulu on siis suomeen verrattuna helpompaa, mutta vie paljon enemmän aikaa läksyjen ja harrastusten takia. Kotiin pääsen yleensä siis 5-6 aikoihin. Melkein kaikki nuoret täällä käyvät töissä koulun jälkeen ja viikonloppuisin, joten niinpä varsinkaan viikolla he eivät vietä paljon aikaa kavereiden kesken. Ja varsinkin koska asun tällä hetkellä vähän kaupungin ulkopuolella vietän kavereiden kanssa aikaa eniten viikonloppuisin.

Täällä ihmiset ajavat joka paikkaan, ihan sama kuinka lähellä tai kaukana se on. Mullekin tarjotaataan aina kyytiä, kun menen kaverille vaikka se asuisi ihan naapurissa, mikä on vähän hassua. Ja koska Dryden on pieni kaupunki, monet menevät ostoksille Winnipegiin/ Thunder Bayhin jotka molemmat ovat noin 3-4h päässä, joka on siis ihan lyhyt ajomatka ja voidaan tehdä vaikka päiväreissuna.

Tähän menessä olen ollut tosi tyytyväinen Rotariin. Käyn Rotary-lounaalla joka viikko, olen auttanut monessa Rotary tapahtumassa ja tehnyt vaikka mitä. Kaikki Rotary clubissa ovat super mukavia ja ovat tosi kiinnostuneita kuulemaan kaikesta, Suomesta sekä elämästä täällä, ja haluavat tehdä vaikka mitä. Myös muista Rotary vaihtareista on tullut hyviä kavereita ja juttelen monen kanssa päivittäin. Lähin vaihtari asuu noin tunnin päästä ja ollaan nähty jo kerran Churchill retken jälkeen.

Tähän mennessä kaikki menee siis edelleen hyvin ja nautin edelleen. Olen sopeutunut jo tosi hyvin ja saanut hyvin kavereita. Osaan jo suunnistaa ja tiedän missä mikäkin on sekä osaan jopa kertoa suunnilleen missä asun! Eniten nautin siitä että kaikki ovat aina super mukavia ja hymyilevät aina sekä pysähtyvät aina juttelemaan. Ensi viikolla mennään USA:n puolelle Black Friday shopping ja sitten onkin enään pari viikkoa jouluun!


RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
No tags yet.
bottom of page